HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

A FÜGGŐ

2010.03.19. 08:13 Szocio Pata (kikvogymukblog)

Cimbora ne haragudj, adjámár háromszázhúsz forintot! Buszjegyre! Húsz perc múlva Angyalföldön kell lennem...neeee...ne csináld bazmeg, a halálomon vagyok, nem látod? Kezem remeg, szédülök, izzadok, könyörgöm...el kell érnem a cuccot!

Hogy mitől függök?  Az attól függ. Mindig éppen attól.

Betegesen szeretek Anonim Klubokba járni. Vagyis hát ez az, hogy nem betegesen. Egészségesen. Alkoholt azt nem iszom, megcsuklat. Kábítószerre nincs pénzem. A szerencsejáték untat. De az Anonimok...brrrrr!

A külvárosi művelődési házak korhadó parkettájának ropogása! A szúette székek illata! A szenvedélytől lerobban emberek visszafogottan igénytelen szaga! Az alkoholisták bőrének acetonos kipárolgása! A krákogások! Áááá, teljesen kikészülök tőle!

Egy éve kezdődött. Éppen futottam haza, budapestmaraton, amikor látom a Csabeszt, országos cimbimet. Meséli, totál ki van, alkoholista lett, családja leléc, a munkahelyről lapát, az apja is kitagadta, már csak az Anonim Alkoholisták van hátra, de oda meg nem mer bemenni, itt dekkol már a Deákon egy órája, mondom neki, ne csinálja, mire jók a régi barátok, majd én bekísérem!

Amikor beléptem a kultúrterembe, már ott volt bennem az a nem is tudom milyen érzés, és megcsapott a dohszag! Mindenki biztatóan rámmosolygot, a csoportvezető elém jött, bemutatkozott, nyilván azt hittem, én is alkesz vagyok. Na mondom magamba, miért ne próbáljuk ki, úgyse láttam még ilyet. Aztán amikor rám került a sor...akkor hirtelen...nem is tudom, miért, felálltam és kimondtam...hogy alkoholista vagyok, akkor mindenki kedvesen nevetett, éreztem, hogy tartozok valakihez! Nagyon durva flash volt, zsibbadt az agyam, mentem az utcán és mindenki megértően mosolygott rám, legalábbis azt haluztam!

Aztán még kétszer voltam a héten, aztán a jövő héten is, és hamar ott ragadtam. Abbahagytam a futást, minden mást, csak az anonimok,  kibaszott nagy fíling volt! Aztán úgy döntöttem, kipróbálok más cuccot is. Állandóan emelni kell az adagot. Aztán már négy-öt klubba is jártam egyszerre. Az alkoholisták a legjobbak! Igazi, klassz banda, hosszú, dumálós gyűlések, hatalmas lelkizések, könnyek, nevetés, katarzis, szuper! A drogosokat is bírom, összetartó társaság, minden hétvégén közös pingpong, kirándulás, ilyesmik. A szerencsejáték függőknél viszont vigyázni kell! Sok mindent kockáztatsz velük! De ha nincs más, nálunk is nyomom, jobb mint a semmi! De az internetfüggők...azokhoz tényleg a végső esetben! Motyogós, magukba zárkózó fazonok, akkor válaszolnak maximum, ha elkéred azt e-mailjüket!

Azok a hónapok elrepültek, egy folyamatos trip volt az a korszak. Csak az lett a gáz, hogy tényleg egyre több és több cucc kellett a boldogsághoz. Akkor már naponta 4-5 gyűlésre is jártam. Melóhelyen a főnök mondta, hogy ez nem fog menni, ez nem félállás, akkor én feleltem, hogy kiveszek fizetés nélküli szabit, és akkor a főnök rám nézett, és mondta, hogy sajnállak, Bandi, pedig az utódom lehettél volna! Leszartam! Úgy léptem ki az ajtón, hogy már a délutáni klubra gondoltam! A pénz sokáig nem is hiányzott, a klubokban mindig volt egy kis szendvics, ropi, üdítő, ilyesmi, az alkesz nők még muffint is sütöttek otthon, a drogosoknak pedig még főzőtanfolyam is volt, ilyen rehabilitációs lecsóscsirke. De ha nincs kaja, az se érdekelt volna, jóllaktam én a lelkizéssel! De nem sokáig, mert egyszer csak elromlott az egész...

Egyik pillanatról a másikra. Éppen az alkoholistáknál fejeztük be a gyűlést, amikor odajött hozzám a vezető, olyan Csernusos, lebaszós fazon,  a szemembe nézett, és bizalmasan azt mondta, többé ne járjak ide. És akkor hirtelen megértettem, hogy baj van, hogy játszottam a tűzzel, és megégtem. Függő lettem! Napról napra éltem, mindenhonnan eltanácsoltak, mondván, hogy nincs is semmi bajom, illetve nem az a bajom amiben ők segíteni tudnának, szóval, hogy nem őszinte az egész, és őszinteség nélkül az anonim klub nem működik. Egyre durvább helyeken bukkantam fel...az illegális anonimok világa, a tisztázatlan eredetű, piszkos módszereké, üvöltözések,  fenyegetőzések, lepusztult raktárak... Volt, ahol összeverekedtek a tagok! 

Egyszer megpróbáltam leállni. Vettem egy bilincset, és odacsatoltam magamat az ágyamhoz. A kulcsot kidobtam az ablakon. Iszonyat volt. Arra gondoltam, hogy mindig csak egy napot kell otthon maradni. A negyedik napig bírtam. Akkor elkezdtem megint haluzni. Ott voltam az anonim alkoholistáknál, és Bélubá mesélt éppen, egymás mellett ültünk, a feje felém hajolt, és megéreztem az a jellegzetes, mélyről jövő gyomorszagát...

A kórházban tértem magamhoz. A főorvos azt mondta, már csak néhány órán múlt az életem. Azóta nem próbálkozom leállni a szerről. Minek?! Úgyis meghalunk! Valahol vár már a kegyelmező aranylövés, ami után már nem lesz kultúrház, székcsikorgás, pszichiáter, csak mámor, örökké mámor!

 

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr51851515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2010.03.19. 10:08:28

Hát ez már-már tudományos igényű szociológiai tanulmánynak is beillik. Csernus "guru" Imre is megnyalná mind a tíz ujjadat.
Apropó: A Csernus meg a Zacher nem tök olyanok, mint a Jekill dr. és a Mr. Hyde?
Ja és első: (üzenem Levéltáros kollégának)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.03.19. 16:26:26

Ez nagykirály ötlet volt, Pata, nagyon jó, még az ötödik helynél is jobbat érdemel a listámon.

@Szalacsi_Dezső: Valamit tudsz, de leginkább ráérsz :)

Flat 2010.03.21. 11:19:59

Öööööö, Harcosok Klubja?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.03.22. 18:20:16

@vészmadár (pica pica):
Nem gondoltam erre írás közben, de biztos van áthallás.
Holnap bennfentes poszt lesz.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.03.23. 21:13:51

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Már vége a holnapnak is lassan, csak jelzem. Vagy annyira bennfentes az a poszt, hogy csak te olvasod?
süti beállítások módosítása