HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

DÖNTŐBEN

2010.05.26. 00:08 Szocio Pata (kikvogymukblog)

Következzék a beszámoló. Zavarban vagyok, hogy kezdjem el. Humorosan, modorosan, vagy őszintén. Próbálom keverni: szóval szürreális élmény volt. A Rádió Márványtermében gyülekezett a rádiókabaré közönsége, mintegy kétszáz elszánt ember plusz a szerzők. Csakhamar megjöttek a "művészurak és hölgyek" és szembesülnöm kellett, hogy a Bajorimi az nem vicc, hanem valóság. Ő, Hernádi Judit és Kern András és Bach (Bak?) Szilvia plusz még többen. A zsűriben Dolák Saly, Fábry és  Kőhalmi (a stand upos). Műsorvezető az a Kovács hogyishívják, a három nevű srác, aki egy kicsit Ben Stilerre hasonlít (ő is standupos)

És akkor elsőként következtem... és nem a büfészínész Bajoirimivel! Hanem a Született Mamci Hernádi Judittal. (hogy miért nem a Büfészínész, azt meg tudja, aki végigolvassa a posztot. )

Hernádi művésznő pedig korrektül hozta a monológot, nem bakizott, és megfelelően affektált, és a közönség is nevetett elég jól.  Jött még nyolc szösszenet az első csoportból, de egy kivétellel elég gyatrák voltak, a nézők nem nagyon nevettek, a zsűri is lehúzta őket. Végül 4 jutott tovább, a Született mamci az 1-2. helyen. Aztán a másik csoportból is volt további 4 továbbjutó a döntőbe, összesen 8. Aztán a bejutottakat behívták egy külön terembe, ahol is Sinkó Péter a szemembe nézett és közölte, hogy a Büfészínészt a színész (gondolom a Bajorimi) nem vállalta el, mivel túl sok ismerőse szerepel a monológban és ez neki kínos. Egyébként sajnálja, mert a legerősebb írás.  És kérte, hogy a döntőre küldjünk új írásokat. Erre közöltem, hogy a beküldött ötből szeretnék nevezni, mert nincs időm se kedvem egy új jelenetet írni. Inkább egy kicsit átbuherálok egyet (ez talán a Plázacica lesz, az valahogy a kedvencem) De az is lehet, hogy kiválasztok egy dialógusost, például a teszkódroidot és a providentest.

Szóval itt tartunk. A Döntőben. Az tutter, hogy felejthetetlen és szürreális pillanata volt rövid életemnek, kb. olyan, mintha bemutatnák neked a személyesen a tévémacit és még el is énekelheted vele duettben az Estimese szignálját. Vagy hogy a Ranschburg Jenővel és a Lipcsei Petivel dekázhatsz a Fradi salakos pályáján.

A lényeg a lényeg. Az adás szombaton lesz a rádióban és a rádió honlapján. Utána egy hétig lehet szavazni! A linket be fogom tenni. Természetesen mindenkinek szavazni kell! A közönségdíj az a minimo calculo, 4 kiló, amiből egy vagy két jó kerékpárt akarok venni és elutazni Krakkóba. Szóval mindenkire számítok, ahogy Virág elvtárs mondta, majd lesz egy kérésem hozzátok!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr372031838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.26. 00:56:40

Szurkolunk, édesapám - és szavazunk is :)

Ernoke 2010.05.26. 09:08:26

gratulálok! egyébként offline rajongókat is szereztél, egy barátnőm mondta, aki ott volt, h a tiéd volt kb. a legjobb, és a blogodon is röhög, mint az állat, mert belinkeltem neki.

Omenaton 2010.05.26. 09:41:00

én is gratulálok és további sikert kivánok a döntöben !

Szerintem is a providentes vagy Tesco-Droidos lenne jó. Talán kombinálhatnál kettöt egybe. A legjobb adná a keretet, dominálna és egy másik storyból belefonnád a legjobb részt, csak úgy 25%-ban.

Fontos lehet a siker szempontjából, hogy olyan téma és karakterek legyenek, amiket / akiket szinte mindenki a való életbööl ismer. Például a Tescos-Droid ilyen - gondolom.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.26. 09:47:44

@Ernoke:
Köszi. Szerencsém is volt a "Hernádi művésznővel" Messze a legjobban adott elő. @Omenaton: Ja, még agyalok, két hetem van dönteni. Nem rossz ötlet. Teszkó droid és a providentes párbeszéd. Lehet, hogy a sok káromkodás miatt kiselejteznék.

marhaszív 2010.05.26. 22:26:27

a hernádi annak ellenére, hogy elviselhetetlen riherongy, mégsem teljesen hülye. csak levakarhatatlanul rákozmált a modor máz.

ja és nagyon helyesen írtad "a bajorimi az nem vicc, hanem valóság". ez utóbbihoz hozzátenném: a véres valóság... s ezért mindjárt fogadd őszinte részvétem is. de hát sajna a publikálás már csak ilyen kellemetlenségekkel jár.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.27. 23:33:46

bajoriminek ha jól értem, túlzottan betalált az írás?:)

Szalacsi_Dezső 2010.05.29. 09:02:47

kicsit megkésve, de fogadd őszinte "gartulációmat."
Ettől "modorossabban" nem tudtam. :-D
Döntőre esetleg született mamci vs plázacica párbaj?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.29. 10:01:51

@Szalacsi_Dezső:
Nagyon gondolkodom a Plázacicán (mert Hernádi tényleg jó volt), egy kicsit felturbózom, rövidítem és az lesz a döntőben.
Vagy a kommunikációs tanácsadó vagy a szervcsere.

Zorita 2010.05.29. 21:06:22

@Szocio Pata (kikvogymukblog): ha most tennéd fel a körkérdést az 5 legjobb karakterrel kapcsolatban, szerintem a katonatársat valahová bebiggyeszteném. (bár az pont nem Hernádihoz illő)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.08. 22:38:51

Teljesen le vagyok maradva, elnézést érte, de sok sok gratulációmat fogadd. Bajorimi meg a kedvencemet kivágta? Hát hogy van ez? Óvás nincs? Adja elő Jávor Pál, vagy akit találnak!
süti beállítások módosítása