HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

SZAKADT MAGYAR

2010.02.12. 06:44 Szocio Pata (kikvogymukblog)

 

„ Oly távol messze van hazám, bárcsak még egyszer láthatnám. „

Na ki is nótázza a szongot? Szo, nem akad agyamba ez a név. Csodálatos melodi a honvágyról, hogy bárcsak látnám. Hát most látom! Shit! Majdnem hányom le magamat tőle. Ez a város minden kosz meg pukkant. Tiszta mint 56-ban. Bummm-bumm! Bezzeg Ámerika! Ott minden ház friss, azért mert nem több, mint ötven év, és jól megápolt!

Nahát nézd meg ezt is, csupa rom! Hát ebben emberek laknak? Hát milyen igénytelen emberek?! Mi hogy Aquincum? Hogy utoljára rómaiak laktak benne? Nahát az olaszokról is megvan a véleményem, hangos, koszos népség, közel ahol lakok az ötvenötödik utcában van littleitali, hát azok ott kornyikálnak egész nap és kenyik a kecsapot a tésztára.

És egy ébként is, ha római, attól lehetne még ápolt, ledózer az egész, aztán lefedni szép mediterrán műmárvány, mint van Ben Hur, Ámerikában ez nagy divat, tudod, én is építőipar, volt nekem egy cégem, csináltunk olyan, hogy mondják, szo, hirtelen akartam, szóval csinálunk luxus satut, szállítottuk Hawaira, Arizónába, Los Angeles-be, szo, ott mindenki szereti luxus satu, mert van igényesség. Nem az, hogy leköpsz a flaszterre, aztán kutyashit! 

Mert itt van benne a baj, hogy igénytelen, hogy mennyi Bartók hazája, aztán mégsem igény, mert van tehetség, de fájnansöl az semmi, nincs hozzá semmi érzék se, nem úgy mint Ámerika, ott ha egy karcolóból leejtesz tíz centet, az ezer dollár lesz, mire földre ér, érted! Mert a századikon beforgatják,  nyolcvanötödiken kiforgatják, hatvanötödiken beteszik, a negyvenediken kiveszik, aztán meg leér földre, az már a tiszta profitabiliti, érted? 

A hozzáállás! Ámerikában van hozzá, itt meg csak mellé, ha egy átalán van állás, mert gazdasági helyzet tiszta pusztulat. Senki nem dolgozik. Mert büdös neki. Most nézd meg ezeket az embereket, hogy jönnek szemben, micsoda göncök, hiányzik foguk, szőrös hónaaljuk, bűzlög szájuk, tiszta Jerry Spinger, egyszerűen nincs ápolat, és ha nincs ápolat, akkor nincs önösérzet! Ámerikában reggel eresztik fel a zászlót, hogy lássa a szánsájn, ennyi bennük az önösérzet! Nahát a magyarok? Hajtják le fejüket, úgy járnak az utcán. Bezzeg Ámerikába meg még a négerek is felemelt fejjel. Pedig csak négerek. Nincs meg az önösérzet, mert a komunisztban széthordták, meg vitték ki az oroszok az országból, rakták bele az egészet a vagonba.

Na most én elmondjam neked őszintét? Hát az van, hogy mi már ottan szégyelljük magunkat, hogy magyarok! Mert mit lát Ámerika tévében? Maximum pusztulat, minimum ápolat. Azt se tudják, hol. Régen azért nem így. Mondtad, hogy magyar, erre azonnal mondják, gyere bráder, csináljunk együtt luxus satu, szuper fektetés Arizona, fasza profit, osztozunk negyven hatvan százalék, jár mindenki fasza, ez volt, ha magyar vagy, momentán meg csak néznek rád, mint homleszre.

Itten meg az van, hogy én jövök, hozom be pénzt ország javára, beülök Nájtbár, Ámerikában még a seggemet is egyből, itt meg mondom, hogy a szokásost. Az meg csak néz rám nagy borjúszegekkel, hogy honnan tudja ő, mi nekem a szokásos?! Hát mondom kislányka, te még sperma se, mikor én itten ötvenhatban kikértem a szokásost, és már öntötték bele a vörös spitzert a pohárba a holdfényes májusokon, pedig akkor még kommunizmus, nem ám hogy liberti!

Az a baj, hogy itt sosincs szmájli csak depresszió, meg hajtott fej.  Ámerikában kérdezik hávárjú, itt meg egyből, hogy ájájájjj! Hogy egy magyar utoljára megy be a forgóajtón, érted? Hogy Ámerikában mondják, pohár félig tele, itt meg hogy üres, mert minden lefolyik a torkon! Sok alkoholista, mert bele a bánatba! Mert ez van benne az emberekbe, hogy mindjárt a negatívot látják meg elsőként! Bezzeg Ámerikában! Mi mindig csak szánsájn-szmájli!

 

 

 

 
 
 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr461751186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.12. 10:11:49

Két hónappal ezelőtt hivatalos ügyben megkeresett egy '56-ban külföldre szakadt hazánk fia Deutschlandból. Bemutatkozás, kézfogáshoz lendület vétel, bácsi elhúzza a kezét, hogy nem tudja, merjen-e velem kezet fogni, mert nem tudja, Magyarországon mennyire terjedt el a H Eins N Eins, és hogy nem vagyok-e fertőzött. Mondtam, hogy nem, sőt ahhoz képest, hogy Magyarországon vagyunk, még fürödni is szoktam, méghozzá meleg vízzel.

Zorita 2010.02.12. 11:17:12

basszus, a zenei aláfestés kötelező minden kedves olvasónak!! (röhögök)

Szalacsi_Dezső 2010.02.12. 12:31:06

Whell, amhiótha khinn éhlek itt sztéit nújork, aligh shikerült összeszedni ölotofmani, hogy a gardenbe éipítsünk egy ilyen kidni alakú vesemedenchét.
:-)

ikszuram 2010.02.12. 15:36:37

Ha jól emlékezem ,a dalt Boros Ida énekelte és pontosan úgy szól,hogy " oly távol messze van hazám,csak még egyszer láthatnám" és nem bárcsak.
Piti dolog egy szótévesztés miatt kekeckedni,de az a spurim,többről van szó! Aki 56-ban pattant meg,nem így beszél,sem tartalmában,sem nyelvezetébn.Lehet,hogy ilyen az 56-os gyereke,én ezt nem tudom.De,hogy barátaim,"diszidens" osztálytársaim nem ilyenek,az tutti.Bocsi szocio pata

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.13. 21:48:14

@HRita: valljuk be, mi sem biztos, hogy kezet fognánk egy ideszakadt üzbéggel, és nem hisszük el, hogy látot már iPod-ot:)

Rich.mond 2010.02.16. 13:21:50

@ikszuram: Hm, a Honvéd szurkolók "szerencséjére" a nyakukba szakadt egy ilyen hazánkba szakadt távolfia. Anno szabó györgyként ment ki, most George F Hemingway névre van kiállítva az útlevele.
TÖKÉLETESEN visszaadja a poszt -bár ő még hozzáteszi minden mondat végére, hogy "okéy?".
Számtalanszor találkoztam ezzel a fajtával, szilárd meggyőződésem, hogy kizárólag dicsekedni és dugni járnak kis hazánkba.

arongeri 2010.02.19. 17:22:42

"Pedig csak négerek."

:DDDD

cd-r 2010.02.23. 18:50:57

mintha a nagybáttyámat hallanám. dettó ez a műsora, kb szóról szóra. 56os disszidens, azóta lett valami építőipari vállalkozása new york államban, szóval minden stimmel. szerencsére nem sűrűn látogat haza. ha igen, akkor sem hoz semmit, beállít a 46os magaszárú nike cipőjében, shortnadrágban, béna céges pólóban meg 2 bőrönddel és ebben a cuccban csapatja két hétig és persze maximálisan kinyalatja a seggét cserébe amiért órákig kell hallgatni a tahó, fellengzős sztorijait, lásd a posztban.

Vágási Matyi 2010.02.26. 10:21:36

Detroit-ban biztos nem járt még a csóka.
süti beállítások módosítása