HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

KARÁCSONYI VÁSÁR

2010.12.22. 07:50 Szocio Pata (kikvogymukblog)

Igen! Karácsonyi kámbek, illetve egyelőre egy különszám! Mert megérdemlitek. Chilis Csoki, Aklubisz, Zorita, Levéltáros, Modor Tibi, Frengi, Szalacsi, Vészmadár, Donna Anna, Altoid, Zsanka, Óvári, Blacklord, Nadiposzi, Ernőke, Heliantus, Omanaton, Intizar, Golyó, Lekoid és mindenkikvogymuk! Mint megannyi didergő gyufaáruslány, lessetek be a rideg, havas világhálóból a barátságos kikvogymuk ablakán, nézzétek, milyen karáconyi ajándék díszeleg a fa alatt, a tiétek! Elgémberedett ujjacskáitokkal bontsátok ki a csomagolást és ártatlanul rácsodálkozó szemeitekkel olvassátok végig ezt a kis jelentéktelen szösszenetet!

Karácsonyi vásár

Karolj belém barátném, aztán vessük bele magunkat a vásári forgatagba! Káprázatos az esti Vörösmarty tér! Emitt a patinás Gerbeaud, amott a Vigadó, és mindenhol ez a vidám, hömpölygő turista kavalkád!

Gyönyörű! Különösen karácsony előtt! Fények, szeretet, ünnepi hangulat! Nyoma sincs a kapkodásnak, rohanásnak, idegességnek, ami ilyenkor a műanyagfényű plázákban tombol. Ezért szeretek itt vásárolni!

Amott egy remek míves nyírfakeskentyű, ilyet már csak a Csángóföldön gyártanak. Jó lesz Botikának a fa alá! Legó, Nintendó, XboX? Ugyanmár! Lehet, hogy ilyesmikért könyörög a gyerek, de titokban meg ilyenekre vágyik, ilyen hagyományőrző, képességfejlesztő játékokra! Húszezer ugyan, de remek szórakozás, ahogy betereled a nyírfajuhocskákat a likba!

Amott meg egy eredeti réz saljenyica a balkánról, magyarul vájdling, nagymamának főzéshez. Harmincnyolcezer forint? Hát igen, a míves dolgokat meg kell fizetni, de ez még húsz év múlva is saljenyica lesz! Na és ez a agyag Betlehemes készlet csupán kétszázezerért? Ott van bizony mind a három király és a csomó jószág, tetőtől talpig kézzel festve ám!

És ha megéhezel, irány egy lacikonyhás! Ezernyi ínyencség csábítja az éhes vásározót, libagége, békatepertő, mangalicapuding! Én csak egy Pöki tompost veszek, ez a legújabb tradíció, finom, kiadós, csupán háromezer, forrón bizsergeti az elgémberedett ujjad! Hozzá egy kis ágyasürmösmézesszilvapálinka a legjobb fajtából, majd a karácsony kihagyhatatlan itala: a forralt bor!

Ezerötért? Kérek kettőt! Remek itóka ebben a zimankóban! Két kézzel fogd a bögrét, hogy tenyered átjárja a karácsony melege, aztán hörpölj bele a mézes gyömbéres nedűbe! És nemsokára átjárja a tested a semmihez sem fogható fahéjas íz, gyermekkorod kedves emlékei! És ahogy a borocska kicsit megporhanyósítja lelked, hallgathatod ezt az indián zenekart hamisítatlan kecsua népviseletben, ahogy fújják pánsípjaikkal Leonard Cohen Halleluja című számát! Az ilyenekért szeretem a karácsonyt!

És ha megtetszik a poncsójuk, rögtön vehetsz egyet! Csak hetvenötezer! Prémiumgyapjú egyenesen az Andok tetejéről! Fogd meg, pihepuha, szinte siklik az ujjaid között! Ez aztán nem kínai!

Mi, hogy szikrázott?! Dehogy, nem, nem azért mert műszálas! Ezek mágikus biorezonanciák! Hogy mi köze a kecsuáknak a Leonard Cohenhez és az Andokhoz?! Ugyan már barátném, ne legyél ilyen krakéler, kortyold inkább a bort és add át magad az áldott karácsonyi hangulatnak!

Halelujjah, hallelujah!

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr312531687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chilis csokoládé 2010.12.22. 07:59:39

Gyerekkorom kedves emléke a vajling.(Mi így hívtuk.)Abban tanultam meg mosogatni, sámlira állva, mert máshogy nem értem el az asztalon.

Nem sértődnék meg, ha ott lenne egy a fa alatt.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.22. 08:04:34

Hohó, szinte gyorsabb voltál, mint a poszt! A vájdling/vájling tipikusan olyan szó, amit gyerekkoromban elhallottam, így nőttem fel és már nem is akarom megtanulni helyesen. Mint a majomméz (mi értelme a majonéznek, semmi!)

2010.12.22. 08:42:28

@Szocio Pata (kikvogymukblog): ma már nem is gyártanak olyan vájdlingokat mint régen!
Tegnap betévedtem győri karácsonyi vásárba, minden második standon forralt bor meg tompos a többi meg népművészeti bóvli....

2010.12.22. 08:44:23

nyírfakeskentyű... Nagyon odabasz, írásod tökéletesen visszadja a tér hangulatát!
Ettől függetlenül tény: a királyi kürtőskalács kib****tt finom, egy évben egyszer megéri a pénzt, az áruk többsége meg szerintem a nagyon szép, autentikus haszontalanságok közé tartozik.

De mit keres egy szocipata a karácsonyi forgatagban?!? :)))

chilis csokoládé 2010.12.22. 08:45:04

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Az semmi, hogy gyors voltam. Már akkor benéztem ide, amikor Modor Tibi még ki sem rakta blogajánlónak.

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2010.12.22. 08:51:12

Hát igen, a régi idők karácsonyának még volt hangulata, mesélek majd róla én is.

A nyírfakeskentyűs bekezdés nagyon nagy :D.

Ezt a pánsípos indiános témát viszont soha nem értettem, hogy az mire jó, nem is tudtam, hogy még mindig tolulnak. (Bár persze miért ne tennék, ha megveszik a poncsójukat meg a cédéjüket.)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.22. 08:55:39

nyírfakeskentyűt akarok de a gugli sem ismeri :(

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.22. 09:00:00

a Pöki tompos (:D) nagyon jó egyébként, én kenyérlángosként ezer éve ismerem. "legújabb tradíció", ez annyira kifejez mindent.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.22. 09:09:25

@d'oh: Húszezerért még ki is faragom neked karácsonyig :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.22. 09:13:23

@Atlétás Bandi:
Nekem nagy kedvenceim, Szájmon és grandfunkel www.youtube.com/watch?v=eZGWQauQOAQ, pánsippal tálalva az Astoriában, igazi pesti delirium. Mostanában a Vajdahunyadváránál nyomják ilyen ezoterikus zenére-

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.12.22. 09:17:50

A nemezkalap- és tarsolylemez-árusok, a bicskások-késesek valamint a zománcos dizájn-bögrekészítők kikérik maguknak hogy nem esett szó róluk..

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.12.22. 09:18:46

Szappanosok-gyertyaöntők-kovácsoltvas-bizbasz-készítők úgyszintén..

Nadiposzi (törölt) 2010.12.22. 09:37:06

Én egyszer kóros ötlethiánytól vezérelve vettem egy best of apacs CD-t ilyen poncsós nádihegedűs brigádtól. A vásárban, a szemerkélő havas esőben még volt is valami hangulata a dolognak, de amikor az unokahúgicák (5-7 év) 12x hallgatták meg a HEJJJAJJAJJJA-HEJJJAJJJA-HEJJAÉ refrénű nótát, akkor úgy éreztem, ennél még egy totemoszlophoz kötözve, tomahawk-okkal körbehajigálva is jobban telne a karácsony.

Nadiposzi (törölt) 2010.12.22. 09:38:36

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Először említették meg szerény nick-em egy poszt bevezetőjében, kicsit el is érzékenyültem, hiába na, ez a karácsony is.

IndaMuncher 2010.12.22. 10:07:06

Hmm akkor nem csak engem untat egyre jobban évről évre a karácsonyi vásár.
Mondjuk ott lehet prosztó módjára 2000 Ft-os kitűzőket, ékszereket és egyéb apróságokat lopkodni is akár ajándék gyanánt.
A szappan, méz és kacatárusokat meg nem bírom megérteni. Iszonyat jól kereshetnek ha napokat képesek érte a -5 fokban álldogálni a bódéjuknál.

szellőláb 2010.12.22. 10:08:11

@Nadiposzi: Én meg attól, hogy az enyimét nem.

noirp 2010.12.22. 11:05:46

Nahát, nahát, én azt hittem, h a saljenyica az az egyenes parenyica. Tanultam valami újat.

"szikrázott?! Dehogy, nem, nem azért mert műszálas! Ezek mágikus biorezonanciák!" Kész :DD

Müszijő Csirke 2010.12.22. 11:09:41

Ezen most jót röhögtem, tökéletesen átadja a vásári giccs hangulatát:D
Viszont,amit furcsállottam, az árak lejjebb mentek...így már nem annyira megfizethetetlen...

Styxx 2010.12.22. 11:35:30

@chilis csokoládé:
Ahol én nőttem fel ott is vajling. Abban forralták a vizet a Zasszonyok, amikor csirkét sakteroltak (vágtak) majd abban abban mártották meg, a döglött szárnyasokat, hogy tollukat fosztva kibelezhessék őket.

Ez egy számozott, kis szériában kiadott, Madách-díjas népművész nívós posztja. Csak azt sajnálom, hogy ingyenesen olvashattam, szívesen küldtem volna a rovásírásos telefonomról (a Nokia csíkszeredai prémium összeszerelő üzemének limited edition terméke) egy emeltdíjas SMS-t, hogy a búbos kemence mellett, ölemben a bio-laptopommal élvezkedjek rajta.

2010.12.22. 11:36:30

Köszönöm, hogy godoltál ránk, mert már oly sokszor jöttem fel az oldalra és vetődtem árnyékra. Bepárásodott a szemem.

Ha valakit vígasztal akkor elmondanám, hogy 'németbe' sincs ez másképp. Csak azzal tetézve, hogy néhol van Martins Markt, meg Nicolaus Markt is, nehogy ne tudjon az ember vásárolni véletlenül.

Idén csak a bonni, meg a nürnbergi vásárhoz volt szerencsém, de a többi is ilyen.

Bóvli minden mennyiségben, nem részletezem, írtam már róla a frengi blogban is.

Glüh wein, reibe kuchen,bratwurst, nürberger alap. Bonnban még az óriás kerék is hozzá, e nélkül nem megy.

Legutóbb Nürbegben kóvályogtam valami olyasmiért amire semmi szükségem.(A gyerekenek ajándék nem gond mióta a föniciaik feltalálták az általános egyenértékest).

Egy pár éve Pesten voltam a Vörösmarthyn, na, az jó volt, mert utána befizetettem a gyereket a Gerbaudba egy zserbóra, csak hogy legyen róla fogalma hogy az mi, nem a süti, mert az majdnem olyan jó volt mint az enyém. Cserébe megígértem neki, hogy legközelebb lemegyek vele a Gödörbe, csak hogy tudjam.

chilis csokoládé 2010.12.22. 12:37:41

@Styxx:

A vajling arra is jó, hogy amikor összejön a nagycsalád, például karácsonykor, irgalmatlan mennyiségű lilakáposztát lehet benne legyalulni és lesózni.

Styxx 2010.12.22. 12:46:03

@chilis csokoládé:
A vajling egy multifunkciós tároló. Ettem én már "kőttes kalácsot" is vajlingból, amikor sokan összejöttünk (pl mezei munkák kalákában, mifelénk "móva" és nem számított az igényes tálalás.
I love vajling!
(De 38.000,-HUF? Na ne vicceljünk, max ha Kodály-hagyatékából származó, egyedi számozott darab, amibe még Bartók is belerókázott, ha valamelyik gyűjtésén egy lájtosabb vérhast is begyűjtött)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.22. 13:03:41

Összeszorult a szívem a szeretet ünnepének ilyen gyönyörű ábrázolásától, pár csepp könnyet hullattam is itthon a kézzel készített kisjászolomra.

Ez jó volt, Szocio Pata!

AZATYAURISTEN 2010.12.22. 16:31:50

@Frengi nemreg voltunk, a csaladdal haha, Münchenben es az ottani piacok sokkal de sokkal szinvonalasabbak es olcsobbak, mint a becsiek. Nekem bejött a forro, közel 1 kilos 1 db folias krumpli joghurtos öntettel, 4 euroert, vacsora gyanant. Becsben egy 20 dekas darabka kerül 5 euroba. A puncs is olcsobb es finomabb volt. A giccs is olcsobb es szebb volt:) Na, oda kell költözni, ha nem kapjuk meg a green cardot majusban:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.22. 16:48:16

@AZATYAURISTEN:
Hát itt Pesten durvák az árak (mégha a posztban túloztam is), 2-3000 simán befigyel egy egyszerű ételnél, ami azért durva, mert akkor már beülök egy jó helyre kajálni. Itt meg az utcán. Pedig ez lenne az olcsón kiadósat kategória, legalábbis más országban. Én Pekingben voltam és Nápolyban utcán, és olcsón kajáltam. Itt ez luxus. Miért? Mert az önkormányzat lehúzza az árust. Az árus két hónap alatt akar kaszálni, és ott a sok birkaturista. Na mindegy, a Váczi utca és környéke régóta a begyemben van.

AZATYAURISTEN 2010.12.22. 17:09:15

@Szocio Pata (kikvogymukblog): a becsi nagy piacon a Rathaus elött 5-6 eve 70ezer euro volt egy placc egy szezonra:) Egy masikon, szinten Becs, kisegitettem egy baratnömnek, egyetlen szombaton, betettem minden nagyobb erölködes nelkül 11ezer eurot a kasszajaba. A piac meg kb. 2 honapig tart...talan ez az utcai eves valami exotikus dolognak szamit Magyarorszagon, mert -nem tudom, masnak mit tanitottak- nekem meg a kommunista tanaraim, de a szüleim is, tiltottak az evest az utcan gyerekkoromban:) Es ezt a szabadsagot bizony meg kell fizetni:) Ne mar egy jo sztek egy jo helyen, ugyan mar, egy szar fahejas-paprikas tekert csavaras 3ooo-ert minusz tizben, az am az igazi romantika es persze hagyomany:)

2010.12.22. 17:13:57

@AZATYAURISTEN: Én egy forró tojás likőrre fizettem be Bonnban. Kicsit sokalltam az 5€-t de hát egyszer élünk, meg már nagyon rá akartam gyújtani.

Gndoltam nem leszek bunkó, visszaviszem a poharat (szakadt a hó, nyakig ért a lucsok)akkor mondták, hogy betétes a pohár, és adtak vissza 2,5€-et.
A jó tett elnyerte jutalmát - legalábbis ebben az esetben.

AZATYAURISTEN 2010.12.22. 17:35:32

@Frengi: ittal meg egyet-kettöt?:) mindig betetesek a korsok/poharak, Münchenben 2 puncsert eleg sokat fizettünk -jobban szeretem, mint a forralt bort, inkabb rumos vagyok, mint boros-, a betet összesen 10 euro volt es ott ez meg nagyon draganak szamitott igy is, de nem aromaval keszitettek meg koncentratumbol, mint sok helyen, meg hanyszor megy az ember a Marienplatz-ra:) Persze, ezzel szamolnak is, nona, meg hogy hatha elcsuszol es összetöröd a bögret:)

Erzsebet 2010.12.22. 17:56:39

Nekem még van vájdlingom és sok régi elnyűhetetlen edényem és konyhai eszközöm.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.22. 18:08:45

Boldog Karacsonyt mindenkinek, Szocio Pata, kosz, hogy gondoltal ram :) (pedig itt nem gyakran kommentelek, bar rendszeres olvaso vagyok)

@Frengi: Te is Nurnbergben voltal? En vasarnap jottem vissza onnan (kb 8 oras kesessel, a behavazott repterek okan), a hideget es latyakot leszamitva nagyon kellemes volt. El akartunk menni Rothenburgba is (aki meg nem volt annak nagyon ajanlom, az egyik legszebb nemet varos), de olyan hideg volt, hogy inkabb megneztuk helyette az naci part tortenet bemutato muzeumot (Nurnbergi partnapok, ugyebar). Ott legalabb futottek! ;)

aklubisz 2010.12.22. 18:47:36

neked is kedves pata

2010.12.22. 20:20:47

@AZATYAURISTEN: Tudom de mindig elfelejtem, hiába, az otthoni beidegződés.

@altoid: én még ilyesmire nem vetemedtem, a szabadnapomat szoktam Nürnberben tölteni, mert bár Augsburg és Ingolstadt is közel van, de Nürnberg jobb, és a belváros ott van a Bahnhof mellett. Na meg a City Pointban a vietnami műkörmösök, ami a lényeg.

Én a Rosental mintaboltot látogattam meg, erősen kacékodtam a gondolattal, hogy veszek egy bögrét magamnak, de a legolcsóbb - bár gyönyörű - is 35€ volt, hát madj inkább kimegyek a tangóra, ha Rosentalból akarok kávézni.

@Erzsebet: én is az anyám krumlinyomóját és diódarálóját használom otthon. A multkor egy szuper Kenwood-dal kellett diót darálnom, tele lett dióval a konyha. (Nagy dög gép, a konyhabuzik álma, de én nem engedném be a konyhába.)

2010.12.22. 22:15:44

Telitalálat!

"Dehogy, nem, nem azért mert műszálas! Ezek mágikus biorezonanciák!"

Aztán a kecsuákról is kiderül, hogy nem is kecsuák, hanem biomexikóiak, mint a South Parkban. :)

Említsük még meg a Jamaika-színű kötött sapkát viselő, rasztahajú testvért, aki nag champa füstölő émelyítő, misztikus ködébe burkolózva püföl az ujjaival valami érdekes hangszert. A cd-je is megvehető persze, mindösszesen 3000 rénes magyar forintért (fiftín juró, plíz!).

Szalacsi_Dezső 2010.12.23. 13:59:42

igazából én voltam az első olvasó, csak tennap reggel begyött a főnököm és kommentelni már nem volt időm :-((
A kecsuákat szerintem bosszúból küldte ide az Evo Morales a merénylet "végett".
És igazán kedves a névszerinti megszólítás a bevezetőben. :-)
A vájdlinghoz meg jár a békebeli rézmozsár, amiben mindent jól össze lehetett törni. Aztán a végén lehetett vele harangozni is a "mittag essen"-hez.
:-))

Erzsebet 2010.12.23. 18:16:10

@frengi: Nekem még háború előtti diódarálóm van, nagyanyámtól örököltem. Az ő habüstjében verek habot. Sokkal jobb, mint az elektromos habverő. Az amikor bekrepált kidobtam. Egyébként a gasztro blogokon is reklámozzák a régi háztartási felszereléseket.

Prophet 2010.12.24. 02:54:47

Vörösmarty tér, végállomás...

És nem is 1500, csak 1100 a forralt bor, bögrével együtt, amit 500-ért visszavesznek - környezettudatosak, mert műanyag pohár az nincs. Ilyenkor sajnálom, hogy nem lettem zsebtolvaj.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.24. 08:35:37

@tff: Hú azokat tényleg kihagytam, pedig ők is csípik a szemem :) Lehet, hogy kapnak egy különposztot a rasztákok. @Szalacsi_Dezső: Hát igen, már hiányoltam a kommentedet!@Prophet: "Vörösmartytér, végállomás..." Milyen lenne, hogy a Nicolas Cage forraltborral itta volna le magát Pesten természetesen Las Vegas helyett, mert ide jön halálra inni magát?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.24. 13:52:15

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Szerintem miutan meglatta volna a buvalbaszott, szerencsetlen magyarokat, rajott volna, hogy tulajdonkeppen o egy szerencses, boldog ember, es letett volna ongyilkossagi szandekarol :))

Presszós Laci 2010.12.25. 09:13:33

Megkönnyeztem ezt a posztot, de csak mert név szerint említve vagyok benne. :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.25. 17:30:43

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Pata bocs, de te nem tudod véletlenül, hogy lehet avatart beállítani? Az inda adatlapon már megjelenik, de a kommenteknél az istennek sem.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.25. 22:21:15

@altoid: Hát így kapásból nem, de holnap utánanézek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.26. 09:55:04

Koszi, azota Frengi mar segitett. A franc gondolta volna, hogy ez ilyen bonyolult...

Szalacsi_Dezső 2010.12.26. 11:01:13

@altoid: Nekem konkrétan anno nem is sikerült. Az indásoknak írtam, hogy csinálják már meg helyettem és meg is tették. :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.26. 12:31:34

@Szalacsi_Dezső: Megnyugtattal, akkor megsem en vagyok teljesen hulye :)

zsanka · http://csombor.blog.hu 2010.12.26. 23:41:57

na, mégis érdemes volt kimennem a karácsonyi vásárra - így a poszt minden része ült. különösen a nyírfás rész és a pöki tompos mint a 'legújabb tradíció':))))) külön öröm volt nick cave, és persze az ajánlás is:))

Műsüsü 2010.12.27. 11:42:50

@d'oh: Hát ezt nem gondoltam volna. Azt hittem a tompos valami más.

Zorita 2010.12.27. 12:27:42

Köszönjük! olvastam, olvastam, és szinte éreztem a frissen merített papír émelyítő illatát, S megszédített a betűk kavalkádja, mint apró fekete báránykák özönlése a havasi tájon. Áldott Ünnepeket Felebarátim! hallelujaH

helianthus 2010.12.28. 08:46:01

Én csak most értem ide, ez a karácsonyi vásár kedves barátnéim, kihagyhatatlan és sosincs vége. Személyes megszólíttatásomon kívül aminek még nagyon örvendezek, hogy idén egyáltalán nem jártam karácsonyi vásárban, teljesen kimaradt ez a fíling, de így kaptam belőle én is. Még sose ettem Pöki tompost, vagy mit, viszont ez a kedvenc részem: "Na és ez a agyag Betlehemes készlet csupán kétszázezerért? Ott van bizony mind a három király" :)
Vajon a két királyos Betlehem olcsóbb lenne és lehet alkudni pl. egy királlyal és három kisbáránnyal kérem?

Óvári 2011.01.18. 00:21:55

Így megy ez minden évben,lassan már novembertől.

aklubisz 2011.01.25. 20:47:43

nn jöhetne akár a következő is. buék

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.02. 16:56:48

téli pihenő megvolt, várjuk az új posztokat:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.04.13. 09:03:00

@vészmadár (pica pica): @Alcanis Ivennil:
Türelem! Húsvétkor támad fel a blog, mint a ...Bobby Ewing!
De komolyan: köszi a nógatást, ha levegőhöz jutok, jelentkezem!

noirp 2011.06.17. 16:19:56

eltele az pünkösd ünnepe is és nem látánk vala Patát. szomorú az élet, dilectissimi.

Szalacsi_Dezső 2011.08.09. 18:40:39

Lassan itt az új kenyér ünnepe. Esetleg egy poszt a Szigetfesztiválozó tescodroidról? Aki nyilván geszti rajongó.
-Dszezz meg az? Miaz baszod? CD 550-ért, huszat pakojjál baszod! :-)

aklubisz 2011.12.25. 14:15:30

békés, mézillatú karácsonyt ismét, szíved angyalok pihepiha szárnyán pihenjen meg most egy pillanatra, - amíg összeszeded magad és írsz újat nekünk.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.26. 19:41:19

Neked is testvér, és sikeres újévet!! Az igazság, hogy "össze vagyok szedve", csak baromira kevés az időm. Dehát ilyen szép kérés, és még most is...ennek nehéz ellenállni! Még az is lehet, hogy hamarosan előállok valamivel!

Szalacsi_Dezső 2011.12.29. 08:43:25

Üstöllést, nosza!
Egyébiránt Békés Boldog Új "Élet" kívánok én és a magam nevében is. :-D

2012.03.16. 16:20:27

Úgylátszik vége van, sajnálom, remélem kellemesebb elfoglaltságaid miatt hagytad fel, és nem kényszerűségből.

aklubisz 2012.12.15. 00:20:15

ez a poszt csendben beleszövődött a régmúlt karácsonyok barokkos mintájú, vastag takarójába, ami melgen óvja a szívemet mint szikrázó hó a szunnyadó vetést, csillogó arany szálként kígyózik a felkészülő szívek körül, boldog karácsonyt esmét.

aklubisz 2013.12.23. 16:50:35

mint az tizenpár éve ugyanazzal a recepttel készített mézeskalács, vagy a giccses fóliaernyő karácsonyfadísz, úgy válik tradícióvá hogy boldog karácsonyt kívánjak az internetnek és a nagyvilágnak, itt, azzal hogy SzocioPatának Boldog karácsonyt kívánok itt. A szívünk zúzmarája olvadjon fel újból a Betlehemi csillag melegénél.

aklubisz 2015.12.30. 15:49:52

A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan furjak be magukat a padloszonyeg melyebb retegeibe, es a maradek toltottkaposzta takarosan kiporciozva varja a melyhutoben hogy januar vege fele meg egyszer megmelegitsek a csalad szivet.
Nem marad hat mas mint boldog, egeszseges, aldasokban es betartott fogadalmakban gazdag uj evet kivanjak, Kedves Szocio Pata.
süti beállítások módosítása