HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

TISZTELT KURATÓRIUM!

2010.02.09. 07:09 Szocio Pata (kikvogymukblog)

Pályázatok filmes támogatásokra

 

Antonio Bonfini:

A török gyorsan kúszott fölfelé a legmagasabb toronyra, hogy királyának jelvényét annak a csúcsára kitűzze, és ezzel bátorságot öntsön a többiekbe, akik még nem nyomultak be, hogy ők is jöjjenek a városba, a magyart pedig le akarta hajítani, hogy a keresztényeket elcsüggessze. Nyomban utánaered egy magyar, és mielőtt amaz a nemzeti zászlót ledobná, a torony tetején verekedni kezdenek. És mert a magyar másképp nem tudja megakadályozni, megragadja a törököt, és a legmagasabb csúcsról azzal együtt a mélybe veti magát.

 

Művészfilmes:

 A 80-as évek. Elfáradt hangulat, szürke, nyálkás elvágyódás, pre-poszt és über depi. Kis virtuálizébizék Pesten. Ez az a város egy távoli. Meghasonlott tekintetű vitézek várják az ostromot. Jelképesen. Mert a török is mi magunk. Önmagunkba zárt diszharmónia. A rakpartról Müller Péter Sziámi. Kicsikicsiszolt kő. Török szárnyashajóval Vigadó felől. Posztmodern entrée totálfélszuperközeli ansnittel. Experimentálisan. A török a Váci utcán. Turista mit tehet. Apró elerőtlenedések és agresszív könnyedségek. Kicsit Csáth. Nagyon Vian.

Dugonics kiöregedő hacker (Cserhalmi) stigmatikus és önsorsrontó személyiség: kannásborhoz Csongort szív, de már rajta van a fészbúkon, elvonástól remegő kezekkel kutat. A mozi, a mozi, a moziműsor után. Csipogás, monitoron üzenet töltődik: kisorsolták hősnek. Kurvaanyád - sziszegi, majd megszólal az Európa Kiadó: egy igazi hős.

A zuhanás alsó kameraállásból szupernyolcasra. Meghasonlottság. Ki ránt most kit. Apró suicid kisülések. Hommáge á József Attila, Latinovits. Aztán mindenki át az Ibolyába. Unicum sörrel. Mint mindig. Hiszen ma sem. Majd talán holnap.

Persze kisköltség. Négymilliárdból simán.

 

Közönségfilmes:

A humort és pajzánságot sem nélkülöző történet két szálon indul. Nándorfehérvár. Titusz, a végvári szerethető lúzer (Bajor Imre) az Arany Buzogány  borozóban (Törley Zrt.) pezsgőzik. Nőre vágyik, ám a várban csak Júlia, a markotányosnő (Csala  Zuszsa) az egyetlen nőnemű személy. Énekel Ulmann Mónika.

Török Riviéra. Ali (Gesztesi Károly), a török giroszárus piheni ki évi fáradalmait (Nemzeti Üdülési Csekk, Neckermann.) Toborzók érkeznek, Ali nemsokára hajón (Mahart Zrt.) találja magát. Nándorfehérvárra viszik harcolni.

Éjszaka Titusz részegen (Zwack Unikum Zrt) átszökik a hárembe (Flashdance Topless bar), hogy összejöjjön egy-két hölgyikével, de tévedésből egy eunuchot (Sebeők János) ölelget. Hatalmas botrány, zenél a BonBon.

Másnap harc, sültgalambok és giroszok (Szeráj Keleti Étterem) repülnek, Titusz másnaposan kóvályog a várfalakon, belekapaszkodik Aliba, és lezuhannak. De nem halnak meg, mert az utolsó pillanatban túlélik (Ad-Renalin Bungee Jumping Club), és még bombanő is akad. Énekel Oroszlán Szonja.

 

Koprodukciós:

1999, München. Teobald Von Dugonstein (német beszálló partner) emlékszik vissza a belgrádi csatára (szerb beszálló partner). Vele szemben egy montreáli magyar diáklány jegyzetel, harmadgenerációs emigráns, identitását, családi gyökereit kutatja érzelmi alapon (kanadai beszálló partner)

Flash back: 1456. Belgrád. A nemzetközi végvári sereg (cseh, lengyel, albán és osztrák beszálló partner) elszántan várja a törököt, amely ha a török koprodukciós partner aláírja a szerződést, megérkezik és ostromolni kezdi „Európa kapuját” (Eurimage)

 

Nemzeti érzelmű:

Nekünk fájnak a kopják! Ránk ordítanak a fenyvesek! Érettünk zúganak a harangok! Azért vagyunk e világban, hogy maradva-maradjunk porladó, de nem megtörő sziklaként a Kárpátok bércein, dacolva zúgó víznek árjával, legyen az tatár, muszka, labanc vagy globalizáció. Most épp török, ki létünkre zúg, és most is egy legény talpon van-e vidéken, és ezen a ponton Franco Nero ezúttal is megmutatja, hogy nem az a magyar, ki szemét nyugat felé rebegteti, hanem az, aki hosszú tekintetét végigszántja a végtelen Alföldön. A hiánypótló ópusz visszaadja a néző hitét a nemzet felemelkedésében, ami ezúttal zuhanás. 

 

 

 

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr791741188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IndaMuncher 2010.02.09. 13:04:25

Azt hiszem ezzel sikerült felvázolni a magyar filmkészítés jellemző stílusjegyeit. :)
A közönségfilm rész nagyon eltalált lett, gratula!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.02.09. 14:19:35

megítélek 800 millát

de 200 kéretik vissza

Rich.mond 2010.02.09. 14:21:01

Zseniális:)
Mindegyik rész telitalálat, nem is tudom, melyiket emelném ki.A művészfilmes nagyon ott van, talán a TV2, vagy az RTL Klub logó maradt ki feledékenyésgből:)
Gondolom reggel a Bumerángon is megemlíti Borosbocskor (tök spontán), hogy mekkoraállatfilm, míg a művéstfilmesről az MR2 Petőfi Rádió ad rövid ízelítőt.

Styxx 2010.02.09. 14:40:37

Gr, nagyon jó! A szponzoresőért külön bónusz pont.Főleg a kilencvenes években hihetetlen ahogy tobzódott. Valami Amerikában mondjuk Szabó Győző (v Pindroch) amikor negyvenhatszor elmondta, hogy most írják alá a PSI Net szerződést.

Smacika 2010.02.09. 14:57:24

Nagyon tetszett, bár a művészfilmes szakdumának a felét nem értettem. Viszont a közönségfilmes odabasz.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.09. 17:21:58

@Szocio Pata: Hé, az elsőt nem kellett volna, csak a második megjelenést :D

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.02.09. 17:23:03

Bassz! Hogy lehet visszacsinálni?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.09. 17:25:11

Én szeretnék pályázni filmmusicallel: Dugovics Titusz Bereczki Zoltán, hű szerelme Szinetár Dóra, a rafinált török pedig Dolhai Attila. Dugovics Zoli zuhantában még utoljára szerelmet vallana az ő Dorottjájának, és biztosítaná őt, hogy a túlvilágon találkoznak. Majd a földet éréssel egy időben üstdob hangzik fel, a záróképsor pedig ahogy egy sas zuhanórepülésben lecsap a mezei patkányra. Végefőcím.
Nemzeti érzelmű musicalemben a sas mint turul jelenne meg természetesen.

Amennyiben az én pályázatom nyerne, úgy a közeljövőben filmre vinném Az egri nőket. Itt a címszerepet ugyancsak Szinetár Dóra játszaná, valamint Janza Kata és Siménfalvy Ágota. Az akció értelmi szerzője Sebestyén Márta lenne, aki a háttérből irányítana mint teoretikus beállítottságú személyiség. Ő nem élné túl, de a tudását és honleányi buzogását átadná a többi nőnek.
Itt is lenne szerelmi szál, és két befejezést tervezek attól függően, hogy mennyire fogadná jól a kevésbé hollywoodi, de annál katartikusabb befejezést a magyar közönség: azaz hogy Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán szerelme NEM teljesül. A másik, populárisabb befejezés esetén szerelmük triumfálna és ez egy közös kislányban manifesztálódna, akit Egrinő-nek keresztelnének az egri nők tiszteletére.

;)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.09. 17:42:53

@Szocio Pata: Annyiból kihozom. Mindkettőt. Kosztümösen.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.02.09. 17:49:43

@HRita: De ugye tudod, hogy húsz az enyém belőle?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.02.09. 17:51:51

@HRita: Egyébként jó ötletet adtál: a büfé és alternatív színész után megírom a musical-párt is, ez dialógus lesz, vagyis duett, versben megfogalmazva! :) És a populáris befejezést választom :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.09. 17:57:42

@HRita: Janza Katát érdemei elismerése mellett visszafokoznám csalazsuzsai markotányosnőnek:)

a művészfilmből nekem fájdalmasan hiányzik valami elszalasztott, hónaljszagú szerelem vagy hányás.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.02.09. 17:59:55

@vészmadár (pica pica):

És mit szólsz a hónaljszagú hányáshoz? Egyébként benne van a végén, csak nem részletezve.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.09. 18:18:56

@Szocio Pata: Abból a húszból meg még 8 az enyém, mert ötletet adtam a páros táncodhoz :D Na jó, 6, de akkor a statisztaválogatást te intézed :))

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.02.09. 18:34:08

Megbeszéltük. Én szeretném a Szinetár Dóra hasonmásokat castingolni

Szalacsi_Dezső 2010.02.11. 17:41:49

@Szocio Pata: Bizisten azt olvastam, hogy Tisztelt Purgatórium!
Esmént óriási vót.
A Csángó filmklub meg méltatlanul el van hanyagolva.
:-)

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.08. 20:30:49

Hollywooodi szuperprodukció:

Titusz (Mel Gibson) családját, valamint kiskutyáját lemészárolta a gonosz Ahmed bég (Alan Rickman szakállal), csak a lánya (Keira Knightley)maradt életben.
Tituszunk bosszút esküdött és most bősz pofával áll a várfalon, lesve a törököt.
Keira szintén itt van fiúnak öltözve, és titkon szerelmes egy szimpatikus tatár (hogy miként került a török seregbe, az mindegy) fiúba (Keanu Reeves), aki egyébként költő és pacifista, kivéve, mikor az ellenséget belezi.
Sok csatajelenet után Keanut lemészárolja a berserker Titusz, Keira pedig bőg. Ekkor kiderül, hogy a gonosz török valójában Keanu apja volt. Epic fight a várfalon. Végül mindketten, plusz a zászló, lassított felvételben, szöveg nélküli női szopránszóló közepette lezuhannak. Néhány vágókép a katonák döbbent fejéről és Keiráról, amint sikít, hogy NEEEEEEEEEEEEEEEEE! APÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM!
Hunyadi, az idős várkapitány (Sean Connery) Titusz temetésén néhány férfias könnyet elmorzsolva lelkesítő beszédet mond. A film hatalmas magyar győzelemmel zárul, nagytotálban rohamozó sereg kötelező.
süti beállítások módosítása