HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

AKI MEGDUGTA EMESÉT

2010.05.10. 19:55 Szocio Pata (kikvogymukblog)

EGY MAGYAR GALAMB TÜNDÖKLÉSE ÉS BUKÁSA

A dúcban ő volt a legsatnyább. Amikor az állatorvos megforgatta tenyerében, így sóhajtott: ebből a tojásból inkább süssön rántottát, Bazsi úr!

Tévedett. Túlélte, sőt a nyeszlett kis fióka hamarosan pompás tollazatú és duzzadó begyű galambbá cseperedett. Rezső, mert így nevezték el, egész nap a házak felett repkedett, és biztosabban hazatalált, mint egy csúcstechnológiás GPS. Egyszer egy sólyom támadta meg, de éhkoppon maradt, Rezső csúnyán lekörözte. 

Kölyökként a csepeli Fióka SC.-ben kezdte, majd a Dúc FC. következett, végül az Óbudai Gyűrűsök igazolták le. Rezsőből nemsokára korosztályos európa bajnok lett, sorra nyerte a nemzetközi galambászversenyeket. Más galambok lihegve kapaszkodtak a póznába, amikor ő már visszatért a dúcba. Az igazi áttörést a belgrádi középtávú bajnokság jelentette, ahol Rezső szinte porig alázta a balkáni gerléket. Ekkor figyelt fel rá a hazai média, a politikai és gazdasági elit. Úgy írtak róla, mint Magyarország „szárnyaló sikereinek ígérete”. Bár tavasszal elkapta  a madárinfluenzát, és ki kellett hagynia egy teljes szezont, ám ezt az időt sem töltötte tollbafont szárnyakkal: arcát adta egy nagyszabású országimázs kampánynak. Ezen Rezső a Parlament felett száll gyönyörűen kiterjesztett szárnyakkal: „Mindig hazatalál!” – harsogta a plakát. A siker szárnyaló volt. Hatására számos 56-os emigráns döntött úgy, hogy hazatelepszik, elhozva vagyonát. Nemsokára a nemzeti stratégiai vállalatok (MOL, OTP, ELMÜ)  felkarolták Rezsőt, kétmilliárdos törzstőkével bevezették őt a nemzetközi  értéktőzsdére. 

Eközben Rezső szépen gyógyult, és készült élete nagy versenyére, az 1200 mérföldes elzászi Tour de Colombe-ra. Akkorra már a nemzetközi sajtó is felkapta, sőt a komoly esélyesek között emlegette. Sokáig úgy is tűnt, hogy Rezső meghálálja a bizalmat. A mezőny Calais-ből indult. Párizs felett Rezső már felhőhosszal vezetett. Az Ardenneknél azonban történt valami, amitől a sikertörténet drámai fordulatot vett...

Rezső nem érkezett meg a Strassbourgba. Az egész galambász társadalom napokig kutatta rádióamatőrök segítségével. Két hét után hivatalosan halottnak nyilvánították és jelképesen Nemzeti Sírkertben, Kossuth Lajos mellé helyezték örök nyugalomra. Ám Rezső nem halt meg! Egy francia nyugdíjas kirándulócsoport talált rá egy kiskocsma mellett, ahol is éppen három nőstény házigalambbal közösült. Rezső láthatóan ittas állapotban volt, és kitérő válaszokat adott. Végül tört franciasággal bevallotta, hogy „csak egy kis kikapcsolódásra vágyott”.

Három hónap eltiltást kapott, ezért újra ki kellett hagynia egy szezont. A következő szezonban pedig már nem számított annyira fiatalnak. Négy év - ez egy harmincas évei végén járó embernek felel meg – már elérte a csúcsot, és innen már a lassú leépülés következett. Karrierjének nem tett jót egyre botrányosabb életvitele sem. Rezsőt egyre többször látták a VIII. kerületi kocsmákban, sokat ivott és kötekedett. Le is tartóztatták könnyű testi sértésért. Egy etnikai jellegű vita hevében csőrével orrba szúrta O. Béla postai alkalmazottat egy borozóban. Még ennél is kínosabb volt, amikor a Blaha Lujza téren nyilvánosan szeretkezett egy közönséges szürke galambbal, akinek fészekaljnyi fiókát csinált. A bulvárlapok szerint Rezső egyszerűen képtelen parancsolni csillapíthatatlan nemi vágyának. Sportpályafutása agonizált.  

Néhány kisebb kerületi versenyen ugyan még elindult, de már ott sem számított az esélyesek közé: begye az alkoholtól felpüffedt, tollai hullani kezdtek, úgy repült, mint egy nyugdíjas strucc. A szponzorok is kivonultak mögüle, amikor radikális politikai nézeteit egyre nyíltabban vállalta fel.  Hangosan zsidózott a Klauzál téren, a Magyarok Nyilait éltette, és tüntetően letojta a turisták fejét. 

A következő évben az RTL Klub egy valóság show-t indított a főszereplésével. A „Turbékolók” azonban nem Rezső dicső múltjáról vagy a  galambászat megismertetéséről szólt – sokkal inkább egy súlyosan alkoholbeteg galamb botrányos és méltatlan, sokszor pornográf helyzetei szórakoztatták a nézőket. Azt se sokáig. A lanyhuló nézettség miatt a csatorna hajnali műsorsávba tette át, majd az ORTT végleg betiltotta.

Így tűnt el Rezső, a nemzeti galambászat hullócsillaga. Itt-ott még most is felbukkan Budapest terein turulmadárnak képzelve magát. „Apátok vagyok, magyarok!” – ordítja a járókelőknek –„Én basztam meg Emesét!”

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr701990769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.11. 10:41:32

Nagyon jó, a Hősöm tere alulnézetből.

Szalacsi_Dezső 2010.05.11. 15:17:32

Valamiért én a BB-s Emesére gondoltam végig. A magyariak ősanyja fel sem ötlött benne. Rezső mint a "vérben feretőző torul", szép kis zsánerkép. Álmos úgy vágta volna begyen, hogy a taknyán csúszott volna végig.

killercsiga 2010.05.11. 20:31:30

Az eddigi legjobb!

@Levéltáros
Tényleg vicces párhuzam. Csak ez a poszt (sokkal) kevésbé nyomasztó. :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.13. 09:07:12

@killercsiga: Köszi! Azért a heti egy megjelenésnek is van előnye :) @Szalacsi_Dezső: Bizarr, de igaz párhuzam! @Levéltáros: Ez meg egyenest zavarbaejtő. :)
süti beállítások módosítása