HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

A LOTTÓNYERTES

2010.10.11. 17:47 Szocio Pata (kikvogymukblog)

RIPORTER: Szép jó napot.

LOTTÓNYERTES: Magának is, csillagom. Üljön le arra az ébenfa szófára, csak vigyázzon, XIV Lajos korabeli, nehogy felsértse vele a harisnyáját!

RIPORTER: Köszönöm. Kezdhetjük a riportot!  

LOTTÓNYERTES: Honyeczky Miklósné, Magdus vagyok Szentkoslányról, Fő utca... 

RIPORTER: Várjon, Magdi néni! Ez így nem lesz jó.

LOTTÓNYERTES: Mi a baj, lelkem?  

RIPORTER: Egy lottónyertesnek nem szabad konkrét információkat elárulni magáról, különben megtalálják a kölcsönre éhes hiénák.

LOTTÓNYERTES: Hát mit mondjak, csillagom? 

RIPORTER: A nevek helyett használja például a kortárs zeneszerzők neveit, a helyiségneveknél pedig nyugodtan mondjon bibliai neveket, így még a saját lánya sem fogja felismerni magát.

LOTTÓNYERTES: Rendben. Kurtág György vagyok Ninivéből.  

RIPORTER: Kedves Kurtág György Ninivéből, mesélje el a nyertes szelvényének történetét!

LOTTÓNYERTES: Éppen Krysztof Pendereczkivel és Ligeti Györggyel utaztunk távolsági busszal Babilonba, hogy kiváltsuk a szívgyógyszeremet.  És akkor megláttuk azt a lottózót. Ott állt előtte Steve Reich, és mondta nekem: „Kurtág úr, már rég nem lottózott.”

RIPORTER: Ne mondja, hogy lottó!  

LOTTÓNYERTES: Hát mondjak?

RIPORTER: Találjon ki valami mást! Amilyen agyafúrtak ezek a hiénák, még így is felismerik magát.  

LOTTÓNYERTES: Rendben. Szóval eldöntöttem,  kitöltök egy egyiptomi mahjongot. Aztán a szelvényt eltettem a brifkóba, és megvártam a szombatot. Akkor bekapcsoltam az M1-en a lottóhúzást...

RIPORTER: Az Eurosporton a mahjong Vb-t.

LOTTÓNYERTES: A mahjong VB-t, és láttam, hogy az én számaimat húzták ki. Krysztof Pendereczki pedig jött be egy tál kocsonyával, és azt üvöltötte, hogy „Gyurikám bazmeg, gazdagok vagyunk!”. Ligeti pedig felbontott egy Hubertust..

RIPORTER: Nana...

LOTTÓNYERTES: Vagyis egy üveg 1968-as évjáratú Chateau Lafit Rotschildot, és megittuk. Aztán egy hónap múlva Steve Reich elkísért minket Jeruzsálembe, ahol felvettük a pénzt.

RIPORTER: Hát ez remek. Mondjon valami érdekeset a nyerésről, a hallgatóknak, kedves Kurtág György!

LOTTÓNYERTES: Nem volt abban semmi érdekes, aranyoskám, minden simán ment.

RIPORTER: Nnnnna! 

LOTTÓNYERTES: Vagyis hát...pusztított egy óriási tűzvész, a szelvény kivételével minden odalett, amit egyébként majdnem elvesztettem Betlehemben, amikor tisztítóba vittem a télikabátot, és a zsebében maradt, de az izraeli titkosszolgálat elhárító tisztje végül élete kockáztatása árán visszaszerezte a szelvényt a Hamasz vegytisztító terroristáitól.  

RIPORTER: Ez aztán tényleg szórakoztató lehetett! Most már csak azt árulja el kedves Kurtág György, hogy mit fog kezdeni ennyi rengeteg pénzzel? 

LOTTÓNYERTES: Hát mit? Amit minden rendes ninivei: bálnák sírását hallgatni a tenger mélyén, ötszáz buddhista szerzetessel morogva köszönteni a tavaszt Lhásszában, és egy másnapos hajnalon a dubai Atlantis százhuszonötödik emeletén harmincfokos Eviannal locsolni núbiai hastáncosnők titkos hajlatait.

RIPORTER: Ez gyönyörűen hangzott. Köszönöm szépen a riportot!     

 
 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr932363357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.12. 16:46:55

Ügyes.

Nekem a kedvenc kis történetem, amit a lottózós barátnőm mesélt:

egy pasi fel akart váltatni egy 10 ezrest. Mondja neki a csaj, hogy sajnos kevés a váltópénze, a játékosoknak kell tartalékolni.
- Akkor adjon egy lottót!(a bassza meg, a hanghordozásban volt benne)
Egy táblás, gépi ötös, 1 perc alatt kiszolgálva, pénz felváltva.

A következő héten megy be a pasi, kifizettetni a a négy találatát. (...meg)

helianthus 2010.10.13. 12:11:51

"Kurtág György vagyok Ninivéből" innentől nincs miről beszélnünk. Ez annyira abszurd ugyanakkor "életszerű", teljesen kész vagyok.
10/11 pont!

Szalacsi_Dezső 2010.10.19. 08:55:58

zseniális. :-))))))))))))))
A Hubival mi volt a baja a riporternek?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.19. 21:30:41

@Szalacsi_Dezső: Mondjuk lenyomozom, hol forgalmaznak Hubertust, odamegyek, megkérdezem a boltost, ki vett ekkor és ekkor, erre ő megmondja, hogy a Szalacsi bácsi, és máris tudom, ki a nyertes.
süti beállítások módosítása