HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

A SPIRITUÁLIS VÁLASZTERAPEUTA

2010.01.15. 07:36 Szocio Pata (kikvogymukblog)

Mielőtt megkérdezed, mi az a spirituális választerápia, elgondolkodnál néhány kérdésen?

Például azon, hogy mit vársz a választól?

Spiritualitást?

Választ?

Terápiát?

Meglepődnél, ha én most azt mondanám, hogy minden kérdés Rólad szól?

Most ugye azt hiszed, hogy én, a spirituális választerapeuta valami olyasmi vagyok, mint a Mátrixban az Orákulum, aki valami mágikus zug bűvös homályában elmantrázza a Választ Neo fülébe, ugye?

Tudtad, hogy nem is tévedtél olyan nagyot? De vajon akkor is jó lesz neked, ha ezt a Választ nem én adom?

Ugye már ennyi idő is elég volt, hogy rájöjj: én csak kérdezek? Te megtalálod a válaszokat? A Te válaszaidat? Hajlandó vagy arra, hogy utazást tegyünk előző életeid és determinált embriókorod sötét és titokzatos bugyraiba? Oda, ahol ezek a kérdések megszülettek? Emlékszel még életed akkori kérdéseire? Vagy mindent elfelejtettél születésed katartikus pillanatában? És hajlandó lennél felidézni embriókori kérdéseidet, amelyek választ adhatnának jelenlegi kérdéseidre? 

Miért olvasod ezt az egészet?

Kíváncsiságból?

Vagy csak azért, mert nincs más dolgod? Mert minden szart elolvasol a neten? Mit vársz attól, hogy elolvasod? Szórakozást? Információkat? Tanulságot? Megvilágosodást? Vagy egyszerűen tényleg csak rá vagy kattanva a netre? Netfüggő vagy, ugye? És még mi? Alkoholista? Heroinista? Láncdohányos? És mit kompenzálsz ezekkel? Valami sokkal mélyebb hiányt, ugye, mely örvényként lehúz nap mint nap? Vagy éppen meg akarsz tőlük szabadulni? Vagy kényesnek tartod ezeket a kérdéseket? Nem válaszolsz? Még magadnak sem?

Érzem, most egy kicsit begörcsöltél, mit szólnál, ha egy kicsit oldanánk a feszkót? Ha tartanánk egy kis Válasz-szünetet? Ha csak úgy locsognánk, pletykálkodnánk? Tudtad, hogy számos celeb is használja a választerápiát életstratégiai problémái megoldására? Demcsák Zsuzsa is válaszokat vár gyermeknevelési, párkapcsolati és egészségügyi kérdéseire? Ismered Demcsák Zsuzsát? Ismered?

Mondd, és sok bulvárt szoktál olvasni? Vonzódsz a felszínességhez? A magánéletedre is jellemző ez a felszínesség? Vonzódsz a felszínhez? A felszínre törekszel? Nehezen születtél meg? Farfekvéssel? Császárral? Méhen kívül? Meglepődnél, ha azt mondanám, hogy előző életeidben vízbe fulladtál? Vagy fojtottak? Elképzelhetőnek tartod például, hogy maláj gyöngyhalász voltál, akit társai a 17. században a vízbe fojtottak? Hogy ezt a traumát hordozod már hosszú életek óta ebben az életedben is? Félsz a fulladástól? Félsz a mélységtől? Ez akadályozza meg, hogy eljuss létezésed mélyebb szintjeire? Ettől vagy felületes? Ez zavar téged, ugyebár? Szeretnél ezen változtatni? Az átkozott körforgást megszakítani? Szeretnél félelmeidtől megszabadulni? Mit szólnál, ha azt mondanám, fulladj meg? Hogy mássz fel a Szabadság hídra, aztán potty? Hogy akaszd fel magad?

Most mi a baj?

Ha tudtad, volna, hogy az egész poszt ebbe a zagyvaságba fullad, el sem kezded olvasni, ugye? Azt azért tudod, hogy senki sem hívott ide, magadtól kattintottál rám? Tisztába vagy vele, hogy neked van szükséged énrám, és nem fordítva? Hogy Te várod a válaszaimat, és nem én? Hát akkor?

De azért visszajössz legközelebb is?

 

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr921673767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oriza triznyák 2010.01.15. 09:13:44

És milyen érzések fogtak el amikor írtad? Mit gondolsz most erről? Mi volt az első gondolatod? Akarsz róla beszélni?

Szalacsi_Dezső 2010.01.15. 09:45:22

Jáááj! Nekünk egyszer kellett egy ilyen pszicho-szocio tanfolyamon részt vennünk. Na ott volt egy ilyen "spirituszmanusz". A második nap elküldtem őt a halál nemiszervébe, de a köcsög mégcsak meg sem sértődött. A harmadik napon már vertem a fejem az asztalba, de hát mivel beiskoláztak végig kellett ülnöm. És a végén az egyik résztvevő kolléganő (az introvertált táncos típusból) ajándékból elénekelte neki a demjánrózsi honfoglalás című számát. Ott akkor azt hittem tökön szúrom magam, legalábbis spirituálisan, de mindenképpen rituálisan.
:-)

Mitya Ivanov 2010.01.15. 11:15:07

sokadszor futok neki, de valahogy nem megy. Az a baj, hogy elkezdek gondolkodni a kérdéseken és nem tudok figyelni a többi kérdésre.
Kérlek adjatok tanácsot ahhoz, hogy túl tudjak lépni ezen a problémán

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.15. 12:35:01

@oriza triznyák: Miért gondolod, hogy nekem beszélni kellene erről? Nem látod, hogy ezt már megtettem ma reggel ebben a posztban? Nem olvasol figyelmesen? Miért rohansz annyira, miért nem mélyülsz el?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.15. 12:37:31

@Szalacsi Dezső: Miért nem örülsz annak, ha beiskoláznak? Miért gond a bölcsesség?

Szalacsi_Dezső 2010.01.15. 18:09:58

@Szocio Pata: Ööööö, hát , tulajdonképpen örülök én, csak én olyan befelé örülő (őrülő) típus vagyok.
:-D

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.15. 20:32:31

Belül somolygó, lélekben derűs? Akkor te vagy az!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.18. 15:32:12

Erre csak egy méltó szavam van: durva!
süti beállítások módosítása