HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

KIKVOGYMUK-PÁRBAJ 2

2010.04.13. 08:41 Szocio Pata (kikvogymukblog)

TESZKÓDROID-VÖLGYEK MŰVÉSZE

ODAVÁGÓ A TESZKÓBAN

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Nem is tudom...van bennem egy ilyen meghasonlottsággal elegy zavarféle, valami lelki botorkálás itt a polcok között, a fogyasztás eme káoszi szentélye bábeli zűrzavarra enged asszociálni. Következtetésképpen nem is szoktam ilyen helyeken vásárolni. A jóféle kiskereskedőknél, szatócs és fűszeresnépeknél annál inkább, ahol már az ajtóban megismerik és köszöntik a polgárembert...

TESZKÓDROID: Pofamábe, pakolj, baszod!

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Na pontosan ez az én problémám, ez a rohanó, arrogáns ritmus, mely nem ad időt a magunkba forduló apollói elmélkedésre. A Teszkó nem az apollói derű, hanem dionüszoszi mámor, a mértéktelen fogyasztás szentélye! Áuuuuuu! Valaki a sarkamra tolta a fogyasztói világ fémöszvérét!

TESZKÓDROID: Így jártál baszod. Pakolj be öt karton abbú, baszod.

VÖLGYEK MŰVÉSZE:  „Mibű”? Mi az, bor? Tokai szamorodni? Hmmm, végre valami nekem való. A bor isten olaja. A tokaji a borok királya. Következtetésképpen a tokaji isten olajának a királyának a bora...vagyis...na mindegy. Miamanó, mindössze százkilencvenkilenc forintot kóstál?

TESZKÓDROID: Akcióba van, baszod.  

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Ja értem! „TeszkóValue?” Érdekes, magam laikus-borbarát lennék, afféle hamvasi értelemben vett koca-sommelier, de a Hegyalján sehol sem találkoztam ezzel a borházzal. Value...ez valami francia eredetű borászdinasztia?

TESZKÓDROID: Kussój baszod! Pakolgyá, oszt fizess!

VÖLGYEK MŰVÉSZE:  Jóvanmár! Hahó, mit csinálsz, az nem piszoár!

BEMONDÓ: Figyelem, kérek egy takarítót a mirelitosztályra!

VISSZAVÁGÓ A MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBEN

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Na látod. Erről beszéltem neked, körbenézünk ezeken a kies somogyi dombokon, hallgatva ezt az igazán jóféle délszláv dzseszrock-koncertet,  az ember egy merész pillanatra istennek képzeli magát. Vagy legalábbis Mártha Pistának.

TESZKÓDROID:

Boncsad baszod!

VÖLGYEK MŰVÉSZE: De türelmetlen vagy! Ez kupakos bor? Na nézzük. Kétségtelenül van benne valami anakronisztikus képzavar, hogy a Balatonnál hegyaljai szamorodni nedűjével oltjuk szomjunkat...  

TESZKÓDROID: Glugyglugygluggggy....

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Az szép. Ez úgymond face to face lecsúszott.

TESZKÓDROID: (énekelve) „Darumadár, fenn az égből hazafelé szálldogál!”

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Ne haragudj, de egy Palya Bea koncert most jobban esne...

TESZKÓDROID: Igyad baszod, ne savazz!

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Hmmmm....glgyglgyglgy....prrrrrty....ááááá....broáfffff! Te jó édes Hamvasbéla ott a mennyekben! Hú de pocsék ez a lőre! Nem mondom, garabonciás esztendőimben, mikor is szomjam feneketlensége fordított arányban állt ösztöndíjam szűkösségére, reáfanyalintottam efféle pancsokra, de még azokban is több volt szőlő, mint ebben.

TESZKÓDROID: Tójjad baszod, oszt hamar berúgsz!   

VÖLGYEK MŰVÉSZE: Végül is ez is egy életstratégia. Amiről viszont a depresszív 80-as évek alap-ópusa jut eszembe, amely a maga végtelenül keresett módján ábrázolta a magyar társadalom mélyrétegének különös dans macabreját.

TESZKÓDROID: Mirű beszélsz baszod.    

VÖLGYEK MŰVÉSZE: A Sátántangóról, arrú.

TESZKÓDROID: Sátántangó?! Hú azt láttambaszod, tízszer is! Nagyon kemény baszod!

Ki nyeri meg Tar Béla filmjeinek értelmezése körül kezdődő parázs szellemi vitát? Ki bontja ki jobban mélyebben a film rétegeit? És egyáltalán, eljutnak e Tarr Béla munkásságának végsó, par exellence megismeréséhez? Írd meg kommentben, és nyerd meg az értékes kikvogymuk ajándékot!

 

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr431916757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2010.04.13. 11:31:14

De hogy jöttek ezek össze, osztálytársak voltak általánosban, baszod?
Tarr Exellence? Miaz baszod?
Sátántangó azdejó baszod "biotiller"!
Azt észrevettem, hogy a völgyek művésze azért egy idő után kezd lemenni a teszkódroid szintjére. Persze, hogy ezt csak l'art pour l'art cselekszi vagy a kupakos bor hatására, azt nem tudhassuk.
Szerintem a teszkósdroid nyer, hiszen a benne lakozó ősbunkóság meg az ital együttesen felszabadítja a bölcsészben a vadállatot. és együtt fogják megnézni immáron 11-edszer a Sátántangót, vagy legalábbis elmennek Kán-ba és a kocsma falára vetített performance közben egymásra borulva békésen hortyognak.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.13. 12:08:20

@Szalacsi_Dezső: Hát hol jöttek volna össze? Itt baszod, a kikvogymukon. Mellesleg mindakettő alkoholista, csak más műfajban nyomják.

Zorita 2010.04.15. 11:59:05

akartam gyorsan írni, hogy a csótányok mindent túlélnek, ezért a ... fog nyerni, de elbizonytalanodtam, hogy akkor most ki is végül?

Szalacsi_Dezső 2010.04.16. 13:20:08

Elhunyt egy guru. R.I.P. Popper Péter

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.17. 01:38:52

Mit is mondhatnék ezekben a pillanatokban? Egy jó párbajjal megint kevesebb...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.17. 23:11:15

Itt szerintem a völgyek művésze az egyértelmű nyertes, mert ő tudott akklimatizálódni, a teszkódroid meg csak a saját síkján mozog. Aki alkalmazkodik, túlél.
süti beállítások módosítása